Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne
Grand Old Country

Korte tekst

Vijf gepassioneerde muzikanten/zangers om een old time microfoon voeren u terug naar de jaren 50 en 60 met de grote successen van Johnny Cash, Hank Williams, John Denver, Don Williams, Bill Monroe, Elvis Presley, Ricky Nelson enz. 

The Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne: hartverscheurende muziek uit 't gouden tijdperk voor country en rock 'n' roll. Authentieke zang en virtuoze instrumentatie en dat alles 100% akoestisch. Kleding als in oude USA films.

Grand Old Country: een hartzaak…! Zo puur hoor je het nergens!

Lange tekst

In deze muziekvoorstelling hoort u de mooiste countryklassiekers uit voornamelijk de 50's en 60’s, op geheel eigen wijze gebracht en met uitsluitend akoestische instrumenten gespeeld. Denk aan de muziek van artiesten als Hank Williams, Johnny Cash, Merle Haggard, John Denver, Don Williams en Bill Monroe. Maar ook worden er uitstapjes gemaakt naar de Rock and Roll en de popmuziek, uiteraard met een connectie tot de oorspronkelijke countrymuziek. We noemen bv Elvis Presley, Ricky Nelson en Roy Orbison.

The Best of Classic Country Unplugged is een samenwerkingsverband tussen de Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne. 

Cor Sanne is al sinds de jaren '60 van de vorige eeuw actief in de muziek. Eerst als muzikant, maar later voornamelijk als organisator van country evenementen. Zo boekte hij shows met de grootste namen uit de country- en aanverwante muziek (zoals Johnny Cash, Emmylou Harris, Buck Owens, Bill Monroe en Jerry Lee Lewis) in Nederland en Europa. Zijn muzikantenbloed kroop echter voort en zo besloot hij een aantal jaar geleden weer het podium te beklimmen. om de door hem zo geliefde muziek zelf weer ten gehore te brengen. Hij zocht daarvoor zijn vrienden van de multi award-winning Blue Grass Boogiemen op, en de band Grand Ole Country was geboren. Na talrijke succesvolle optredens in binnen- en buitenland en een goed ontvangen album (waarover beroemde country ster Marty Stuart schreef: 'Classic Country, done for all the right reasons') werd het project voldaan afgesloten en kon er teruggekeken worden op een prachtige samenwerking.

Onlangs besloten Cor en de Boogiemen de draad weer op te pikken. Ditmaal met als doel de theaters in te gaan met een voorstelling die bol staat van de Classic Country aaneen gepraat met mooie anekdotes over de historie van de muziek en over de rijke ervaring die zowel Cor als de Boogiemen de afgelopen decennia opgedaan hebben. Gezongen wordt er door zowel Cor, als alle individuele leden van de Boogiemen, waardoor de show een zeer afwisselend karakter heeft. Dit alles wordt gebracht in de meest oorspronkelijke vorm: met akoestische instrumenten en recht uit het hart.

Bent u liefhebber van countrymuziek en/of geïnteresseerd in de mooie historie van dit kleurrijke genre, of heeft u gewoon zin in een avond vol met prachtige liedjes, met de hand gespeeld en uit het hart gezongen, dan mag u Grand Old Country zeker niet missen!

Bezetting:
Robert-Jan Kanis: zang, gitaar en mandoline
Arnold Lasseur: zang, mandoline, gitaar en viool 
Aart Schroevers: zang en contrabas
Bart van Strien: zang, banjo, mondharmonica en viool
Cor Sanne – zang en slaggitaar

Genre
Theaterconcert

Productie
CMS Productions

Online
www.bluegrassboogiemen.nl
www.facebook.com/bluegrassboogiemen

Foto
Tim Knol

Hier vindt u website-banners van onze voorstellingen in het seizoen 2022-2023: https://bit.ly/3uzY5q7

https://youtu.be/RSUa316pBvg