Info: Scrum
Scrum
 

Op deze pagina vind je informatie over de tour Scrum van de band Scrum. Deze informatie wordt door de band of haar management op onze site gezet, dus je leest het uit eerste hand.

Klik hier om terug te gaan naar de agenda van Scrum.

Biografie 2017

Zes gedreven muzikanten met een voorliefde voor energieke, eerlijke en spontane folkmuziek, die elk optreden tot het uiterste gaan en er samen met het publiek voor
zorgen dat iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts kan keren...

Een groot aantal feesten en festivals heeft in de afgelopen 12 jaar reeds kennisgemaakt met Scrum en iedere keer is het publiek – net als de band zelf – laaiend enthousiast. Scrum weet daarmee een groeiend aantal fans aan zich te binden. Vanaf 2015 komt er met zanger Léon een nieuwe energie binnen de band. Dit heeft grote invloed op de muzikale richting en de look & feel. De duidelijk nieuwe koers kenmerkt zich door een volwassener geluid, waarbij Scrum garant blijft staan voor eerlijkheid, enthousiasme en energie.

Geschiedenis
In april 2004 ziet Scrum het levenslicht. Een live-EP wordt datzelfde jaar nog uitgebracht. Na vele festivaloptredens presenteert de band eind 2006 haar debuutalbum Pro Libertate waaruit in 2007 een top-100 notering van het nummer Drunk Again voortkomt. In 2008
reizen de muzikanten naar Schotland, wat de basis zal worden voor de akoestische carrière van de band. In datzelfde jaar verschijnt een akoestische live-EP van een optreden in het voorprogramma van The Dubliners. Vele festivals in binnen- en buitenland volgen. In 2010 brengt de band haar tweede studio-album uit: Killing Time. Op dat moment is de band ook succesvol in de Nederlandse theaters met haar eigen ‘theaterkroeg’, wat resulteert in de release van de DVD A Night at the Pub (2012) en een eigen single malt whisky Fior Càirdeas (2012). Eind 2014 staat Scrum voor een tweesprong als de toenmalige zanger aangeeft te gaan stoppen. De band tussen de mannen blijkt sterk en de bandleden zijn geen van allen klaar met Scrum. Dus wordt er gezocht naar een nieuwe zanger, die begin 2015 aan de fans gepresenteerd wordt.

De band bestaat uit: Léon (zang), Marco (bas, piano, accordeon), Robin (gitaar, mandoline), Oscar (drums), Fred (bagpipes, tinwhistle) en Corné (viool, mandoline).

Online:
facebook.com/scrummusic
instagram.com/scrummusic
twitter.com/scrummusic
youtube.com/scrummusic
scrummusic.com